fredag 14. oktober 2016

Filmanmeldelse " The Naked Gun: From The Files From Police Squad"



Ikke lik alle andre krim/detektiv-politifilmer.

"Vil du ha en latterkick da er denne filmen for deg!"

«The Naked Gun: From The Files From Police Squad», handler om detektiven Frank Drebin (Leslie Nielsen) som prøver å finne ut et plot om at noen skal drepe dronning Elizabeth den andre. Her møter vi medhjelperne hans Nordberg (O.J Simpson) og Ed Hocken (George Kennedy) som prøver å hjelpe Frank Drebin på sin vei. Uheldigvis havner Nordberg i koma og det er opp til Ed Hocken og hjelpe Frank med saken. Her møter også Frank Drebin sin kjærlighet Jane Spencer (Priscilla Presley) som også har følelser for han.

Klarer Frank og medhjelperne hans å løse saken?

«Filmens Sjel»

Denne filmen er den første av tre filmer. Det som er spesielt med denne filmen er hvordan humoren kommer fram. Et eksempel kan være at noen handlinger tolkes feil og skaper den sprøe humoren som er en gjenganger i filmen.
Filmen har sjangeren komedie, men også en spesiell sjanger som heter parodi eller spoof-movie. Disse filmene har som oftest grov eller overdrevet humor. Denne filmen baseres og parodiere en serie fra 1982 som heter «Police Squad» som ble kansellert etter seks episoder som Leslie Nielsen hadde hovedrollen i.

Positivt eller Negativ?

Filmen skaper en humoristisk vinkling på mange av scenene som igjen skaper den latterkicket man vil få. Av og til kan humoren være så overdrevet at man vil le til noe man kanskje ikke skulle le til. I deler av filmen er det musikk i bakgrunnen noe som skaper livlige scener og følger handlingen.
Karakterene i filmen spiller ganske godt, men av og til blir man irritert når karakteren eksempel Frank Drebin gjør ting han ikke burde ha gjort, men som igjen skaper den gode humoren som er helheten til filmen som er et pluss.

Liker?

Om du likte filmen kan du følge de to neste filmene som er i serien: «The Naked Gun: 2 ½ The Smell Of Fear» «The Naked Gun: 33 1/3 The final Insult»

kilder bilder: https://2.bp.blogspot.com/--8Rb83Rn45c/WAEX_y6zxMI/AAAAAAAAADs/xLyySYzW2sgYSucIjOlpy_AxKtwj09S5QCLcB/s320/the-naked-gun.jpg

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar